Het huis

Begane grond

Voordeur via voortuin (met ruimte voor fietsen), entree met meterkast ( elektra vernieuwd in 2005) en openslaande deuren naar de centrale hal met trappenhuis en toilet. Toegang tot de onder de keuken gelegen kelder met stahoogte. Dubbele deuren naar de riante woon/eetkamer met openslaande deuren naar zowel de voor- als de achtertuin. De keuken is zowel van de hal als vanuit de woonkamer te bereiken. De keuken beschikt over inbouwapparatuur en heeft een uitgang naar de beschutte achtertuin op het Noord-Westen.

1e etage

Overloop, kast met opstelplaats C.V.-ketel (2021, eigendom), werk/slaapkamer voorzijde met doorloop naar zeer riante voorkamer met fraaie erker, de voorkamer is door middel van een moderne separatie gescheiden van de ruime ouderslaapkamer met doorloop naar de moderne badkamer met ligbad, separate douche en dubbele wastafel. De slaapkamer heeft openslaande deuren naar het achterbalkon.

2e etage

Zeer ruime, centrale overloop, aan de voorzijde een tweetal slaapkamers, in het midden een zolder/inloopkast en aan de achterzijde een riante slaapkamer met doorloop naar ruim balkon/terras. Badkamer met toilet, douche en wasmachine aansluiting.

Wetenswaardigheden

Over de woning Stephensonstraat 13 te Den Haag

Ja, de woning is breder dan de rest van de huizen in de straat. De woonkamer en hoofdslaapkamers zijn 4.00 meter breed. De extra breedte is ook goed merkbaar in de zijkamers, de keuken en de badkamers.

Absoluut! klik hier om naar de aparte pagina over duurzaamheid te gaan.

Ja, de woning is op eigen grond gelegen.

Nee, de woning is wel gelegen in het beschermd stadsgezicht Regentessekwartier

Er is bij de eigenaren of via het bodemloket niet bekend dat er sprake is van enige verontreiniging en/of de aanwezigheid van een H.B.O-tank, nu of in het verleden

De woning is op de traditionele manier gebouwd: op staal gefundeerd, met houten vloeren en balklagen, gemetselde muren en een deels plat dak met bitumineuze bedekking en deels schuine kap, shingles gedekt.

Toen we dit huis 18 jaar geleden kochten was het in gebruik als Boeddhistisch Klooster en nog geen familiehuis zoals nu. Toch zagen we meteen dat dit ons huis zou worden. Ten eerste om de goede ligging tussen stad en strand. En om de gezellige en mooie straat met de leuke voortuinen. Maar ook de extra breedte van dit huis waardoor de woonkamer en grote kamers extra ruimtelijk voelen en de zijkamers, keuken en badkamers net wat meer ruimte hebben. Na jaren van grondig renoveren is het nu het comfortabele en duurzame woonhuis waar een volgende familie met veel plezier kan komen wonen.
Sander & Daniëlle
Bewoners